some thoughts

 
Världens finaste tavla gjord av världens bästa tjej ♥
 

Det är ganska lustigt det där, hur mitt liv helt plötsligt bytte riktning i slutet av förra året. Man kan säga att jag gjorde en total helomvändning. Jag som skulle göra det och det och det..... Ja, ni vet hur det kan vara. Alla dessa planer efter studenten som man skapade hit och dit – nej, tillslut la jag ner det. För en viktig sak som jag lärt mig genom det förgånga året efter studenten ÄR just att det blir aldrig riktigt som man planerar. Och blir det inte det, ja då blir man ju såklart besviken. Därför har jag istället börjat låta mig själv göra mer spontana beslut. Våga säga ja till saker. Våga prova på något nytt. Och oj, vad mycket det har gett mig! Vad mycket nya erfarenheter det ger. Jag tror inte man vinner på att alltid för eftertänksam, vara för planerad, enkelriktad eller osäker – bara GÖR det istället. Våga. Det tror JAG man vinner på, precis som många andra i min närhet också tror. Och det är ju det som är allra viktigast, att man själv vågar släppa den där rädslan håller fast en och istället vågar TRO på sig. För det är ju DU som ska leva med DIG resten av ditt liv. Det är bara du som har kontrollen över ditt liv. Du som väljer vilka vägar du ska gå.

När min lillasyster var här i onsdags hade hon med sig den här tavlan ni ser ovan, som var en lite infyttningspresent. Tappade hakan när jag fick se den, för hon hade gjort den själv. Tycker den är så galet fin. Och så har den ju texten ”life isn’t about finding yourself, live is about creating yourself”. Den är så himla klockren. Den påminner lite om min tatuering – "i´m the captain of my soul”. För det är ju precis så det är. Låt ingen annan styra över dig, dina värderingar, tankar och handlingar – för det finns ingen människa på jorden som har rätt att göra det. Du skapar dig själv och ingen annan.

Den senaste tiden har jag verkligen funderat och tänkt på det och diskuterat det med en och en annan, hur många människor gör allt i sin makt för att alltid påverka och överföra sina värderingar på andra. Hur många ofta tror sig veta så mycket mer och bättre än andra. Som alltid har de rätta svaren. Som alltid vet bäst. Ibland har jag inte sett det själv utan bara lyssnat, spelat med och låtit mig själv ta till mig det som sagts. Vilket jag nu känner är fel. För så små småningom kommer man till en punkt där man inser att man nog tillslut måste stänga av, för att skydda sig själv, för att inte bli sådär påverkad och sårad. Det har jag gjort. Nu är det dags att ta mina egna beslut. Välja riktning. Karlstad var en av dem. Det är inte värt att lägga tid på sådant som bara äter upp ens energi. Låt ingen eller inget göra det.

Flytten till Karlstad är egentligen ett projekt som redan började i höstas då jag började jobba på Nöjesfabriken. Och herregud, vilken resa jag gjort sen dess, inte minst i mig själv. Det har verkligen varit en fantastisk möjlighet för mig att påbörja ett helt nytt kapitel i livet. Den har gjort att jag vuxit i mig själv som person. Har lärt mig så mycket. Jag har träffat många nya och fina människor som gett mig en helt ny syn på livet, vilket jag idag uppskattar. Jag har börjat sätta min hjärna på arbete igen (haha) och börjat studera heltid på universitetet och ja, flyttat till en egen lägenhet såklart. Det har hänt en del sen jag har flyttade ifrån Torsby. Och det är nog ett av de bästa besluten jag någonsin tagit. Så oerhört tacksam för de som hjälp mig på vägen. Ni rockar verkligen. Jag är så himla glad för min fantastiska familj och för mina nära vänner jag har omkring mig jämt, för det är värt allt. 

Lite fredagstankar såhär när jag väntade på mamma... ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0