bye bye 2014

 
Beskriv året med tre ord.
Fartfyllt, känslomässigt och magiskt.
 
Bästa köpet?
Hmmm... bästa köpet i form av en pryl var garanterat min iphone 6. Min lilla bebis. Sen kommer jag ihåg hur nöjd jag var i våras när jag köpte min "FUCK PERFECTION-keps" från Victor Frisk. Grym är den.
 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
Alltsåååå, så många sånger kommer påminna mig om 2014. Mest partyåtar på grund av alla MILJARDER fester som varit. Haha. Låtar som man spelade om och om igen runt studentiden och studentfesterna. Galet. Några av dem är: Louder, R.E.D, Best day of my life, Maria, Magaluf, Ah Yeah, Summer, Booyah, Selfie, Whatch out for this och så vidare.....
 
 
Vem har du umgåtts med mest?
Klassen i våras såklart, innan studenten och hela köret. Sedan alla mina fantastiska vänner och famijen såklart. Men om det ska vara några namn så har jag spenderat mest tid med är Olivia, Ällen, Becca och Jonas. Och min lillasyster Hanna. Världens goaste människa.
 
 
Vad var din största tabbe under 2014?
Min störta tabbe... Hmm.. Svårt. Kanske att jag inte kom in på juridstlinjen i Göteborg...? Där blev jag ju reserv. Fast egentligen var det ingen tabbe om jag tänker efter...? Haha. Det förde bara gott med sig ju. Istället gav jag mig ut i jobbvärlden och testade på både det ena och det andra. Fick massa nya grymma kollegor och har stortrivts. Fick drömmar om resor istället och kände att plugga, det kan jag göra längre fram. Så varför stressa direkt efter studenten egentligen?
 
Har du haft ett förhållande under 2014?
Japp, det har jag. Med den här muppen nedanför. 
 
 
Vart reste du under 2014?
Jag reste till Magaluf i maj på studentresa med världens bästa tjejer. Och urstäkta, MEN JÄVLAR I MIG vilken sjuk jäkla vecka det var. En av de bästa veckorna i mitt liv. Helt klart. Så magiskt. SKÅL!
 
 
Vika ser du som de största händelserna under året?
Studenttiden såklart.... Bästa tiden i mitt liv. Den tiden ligger mig verkligen varmt om hjärtat. Hela våren och sommaren var som en enda stor fest med glädje, tårar och lycka. Galet. Älskade människor, vänner och familj, tack för att ni gjorde studenten till den bästa tiden någonsin. 
 
 
Har du blivit bättre på något?
Ja, det har jag. Jag har blivit bättre på att planera saker. Att vara ute i god tid. 
 
Vad var extra dåligt med året?
En hel del känslomässigt STUFF var dåligt med året. 2014 har minst sagt varit ett känslomässigt år. Väldigt blandat. Från lycklig och kär till hjärtekrossad och kall - och så en gång till. På ett ungefär. 
 
Vad var extra bra?
Mycket var bra med 2014. På grund av alla dessa känslokaruseller blev jag framför allt mycket starkare som person. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och om känslor. Hur olika situationer kan hanteras och läsas av. Rätt häftig känsla faktiskt. Som om att jag gått i terapi, fast ändå inte. Mitt inre är stabilare helt enkelt.
 
Sen att pappa flyttade till Karlstad under december och att vi spenderade vår första jul där var också grymt. En händelse som kommer vara oförglömlig. Ahh, juldagarna där var helt magiska. Och så jobbade jag ju på juldagen på Verket. Det var också sjukt roligt. Älskar det redan efter bara några helger!
 
 
Lärde du känna några nya människor?
Jaaaaaa sååååå många nya sköna människor! Framför allt genom jobbet på Nöjesfabriken. Så kul! Kom Linn extra nära (tjejen till vänster om mig). Åmålsjänta mi hehe.
 
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Ja, gjorde nog ganska mycket jag aldrig gjort förut. Tog studenten (såklart), började jobba natt, reste till Magaluf, lärde känna nya fantastiska människor, firade jul i Karlstad, började jobba på Verket (Nöjesfabriken) och ja.... Hmm, vad mer? Svårt att komma på allt såhär i stunden. 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Studenten gjorde mig glad, sommaren gjorde mig glad, kärleken gjorde mig glad, festerna gjorde mig glad, vännerna gjorde mig glad, jobb i Karlstad på Nöjesfabriken gjorde mig glad, familjen gjorde mig glad. Och att börja lördagarna med brunch på Scandic i december gjorde mig också ganska glad.... Ehe.

 
Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Min största framgång på jobbet.... Att jag skaffade mig ett? Haha. Skämt och sido. Jäklar vad jag letade jobb under hösten. Efter att ha gett upp tanken av att plugga, så fick jag ju byta banor helt enkelt. Och jag är så jäkla glad och stolt över mig själv för att jag slet så mycket som jag gjorde. För nu jobbar jag både i Torsby (hoppar in på badhuset och La Rose), i Göteborg (nätter) och i Karlstad på Nöjesfabriken. Nu kan det bara gå framåt!

Största framgång på det privata planet?
Att jag blev starkare i mitt inre. Jag har lärt känna mig själv bättre. Vet mina svagheter, vet mina styrkor. Det känns helt jäkla fantastiskt att jag kommit till den punkten. Sen att jag blivit starkare på utsidan också, såklart. Älskar ju styrketräning! Gymmet är ju, som ni kanske har märkt, mitt andra hem i stort sett. Tror vi lämnar det privata så. :-) 
 
 
Vem saknade du?
Saknade många. Framför allt min bästa vän som flyttade till Australien för 2 månader sen. Det var sjukt tungt ett tag, men är ändå så glad för hennes skull. För hon lever verkligen livet där nere och hon om något är SÅ värd det. Min lilla tjej. 
 
De bästa nya människorna du träffat?
Åhh det är ju så många grymma människor jag träffat i år. Men jag trivs sjukt bra med kollegorna på Verket, Nöjesfabriken och jag måste peka ut några särskilda namn. Anja, Mikaela, Lisa och Linn är toppentjejer verkligen. Känner igen mig i dem typ, vilket är sjukt lättsamt om man ska jobba tillsammans. Om ni hajar. Haha.
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
För det första kommer jag flytta. NU SA JAG DET. Omg. Hehe. Ja, men jag kommer flytta till Karlstad för att bo där och jobba på Verket samtidigt som jag kommer plugga ekonomi på universitet. Japp, jag sökte alltså en del linjer inför våren 2015 och kom alltså in på Civilekonomiprogrammet i Karlstad. Så jag tänkte, varför inte prova? Jag ser detta som ett halvårsprojekt. Jag vill testa mig fram. Känna på hur det känns liksom. Känna på hur det kännas att studera. Känna på tempot och sätta hjärnan i arbete igen (ehhh det var nog mer pappas ord än mina...). Men framför allt känner jag att det är dags att flytta hemifrån. Jag vill se något nytt nu. Utvecklas. Träffa människor. Jobba. Studera. Aaah blir nog kalasbra det här tror jag. Så nu får ni hälsa på mig i Karlstad!
 
Mest stolt över 2014?
Att jag tog mig igenom gymnasiet och tog studenten som gymnasieekonom i Torsby. Magiskt, som sagt. Sen är jag stolt över mig själv att jag tog mig igenom alla känslomässiga motgångar som var under året. Det var förjävla tungt vissa perioder, men jag tog mig igenom det. Och nu är jag, tror jag, starkare än någonsin. Försök och bryt mig nu ni! (Skoja)
 
Högsta önskan just nu?
Att vara lycklig. Varje dag såklart. Sådär sprudlande glad över allt i min tillvaro. Och sedan såklart att studera hårt och högutbilda mig så att jag kan jobba med det jag vill - och framför allt göra det jag vill. Vill kunna resa jorden runt. Ha ett boende utomlands, eller varför inte flytta utomlands? Jobba som jurist i New York och bo där kanske. Hmm. Ja, mina drömmar spretar en aning. Det finns massor av saker jag vill göra. Men vill absolut inte sitta på arslet medan tiden går. Vill göra så mycket som möjligt! Säga ja till saker. Leva.
 
Tror du att 2015 kommer bli lika bra?
Jag tror det blir kommer bli bättre. Studenttiden är svårtslagen såklart, men det finns så mycket att kul och spännande jag kommer göra i år så jag tror att 2015 också blir AWESOME. Framför allt kommer jag som person, förhoppningsiv, vara mer stabil än 2014. Som jag sa är jag starkare nu som person och det kommer hjälpa mig att nå dit jag vill och klara av mina mål för 2015. Hoppas jag. 
 
Vad kommer du sakna från 2014?
Mina kära vänner hemma i Torsby såklart. De man gått dessa tre år på gymnasiet med. Och familjen såklart när jag flyttar. Men livet är ju så, man ska vidare med tåget. Vi alla hamnar förr eller senare på olika ställen. Men vem säger att man inte kan hälsa på varandra? 

Vad spenderade du mest pengar på?
Blir mycket student i detta inlägg men ja, studenten. Klänningar, skor, smink, festkläder, smycken.... och så min iphone 6. Sen la jag pengar på en massa småresor + Magaluf också.
 
 
Finns det något du ångrar med 2014?
Att jag la så mycket energi på sådant som sög energi av mig. Sådant som gjorde mig ledsen, nere eller arg. 2015 ska jag försöka att skaka av mig saker lättare. Att inte lägga tid på negativa saker helt enkelt. Ska le som tusan och försöka höja haken lite mer och vara nöjd med mig själv. Ska lägga mer energi på att ta hand om mig själv och låta mig göra det jag vill. Punkt slut. 

Blev du kär i år?
Blev kär. Blev hjärtekrossad. Blev kär igen. Ja, så.
 
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
12:e juni, 24:e maj. 
 
Största misstaget?
Att gång på gång ge nya chanser till de personer som inte ens förtjänar dem. Och att ens lägga ner min tid och energi på det igen. Nej usch, bort med det negativa. Sådant behöver jag inte i mitt liv. Och att... okej, skratta inte åt mig nu..., men att jag klippte av mig håret... Vilket missatag. Alltså, visst behövde jag det och det är ju roligt med förändringar, men fasen vad jag inte trivdes i kort hår egentligen. Ska ha långt hår. Och mörkt. Det är mer jag.
 
Kort hår med ombre:
 
 
VS lång mörkt hår:
 
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Hmm... Vet faktiskt inte. Kanske sagt mer ja. Tagit tillvara på tillfälligheterna mer. Vara mer spontan. Är visserligen kanske för spontan för mitt eget bästa ibland, men i vissa stunder borde man kanske bara köra. Inte tveka så mycket. Sen saknar jag att stå i köket och pyssla med alla mina goda frukostar. Kanske oväntat svar, men som precis som träning för mig så är köket en viktigt del för mig. Ensamtid liksom. Herrejesus vad jag höll på och gjorde massa gott sommaren -13. När jag flyttar hemifrån ska jag börja laga mer mat och vara mer pysslig i köket igen. Och fokusera på mig.
 

Slutligen; vad är dina planer inför 2015?
Köra gärnet bara. Go go go. Träna hårt som fasen. Äta bra som fasen. Plugga som fasen. Jobba som fasen. Leva som fasen. Och vara lycklig och nöjd med det jag gör - som FAAAAAN! 
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Var stolt över dig själv och gör så gott du kan. Våga prova. Säg inte nej. Säg ja. JAAAA!
 
Är det något du saknar år 2014 och vill ha i 2015?
Egen lägenhet och snart får jag det! En ny epok i mitt liv liksom. Det är dags nu. 
 
Hur tror du 2015 kommer bli?
Jag tror det kommer bli grymt! Spännande och som en ny resa. I år kommer jag definitivt att växa som person.

Vilka förändringar kommer du göra inför 2015?
Kommer flytta hemifrån. Jobba mer. Börja studera. Träffa nya människor. Börja gymma på ett nytt gym (he he skrämmande). Och framför allt, vara glad för att jag är jag. Fram med självkänslan! Nu kör vi 2015, tror det kommer bli grymt det här. Gott nytt år, nu ska vi skåla in nya året!!!

the last day

 
Aaahhhh galet, sista dagen på året! Och nyårsafton på det dessutom. Har precis käkat en mästarfrukost med mamma och bonusfarsan och nu laddar vi inför ett morgonpass på gymmet. Känner mig lite stel efter denna veckas hårda träningsdagar (speciellt i ryggen från igår), så ska försöka klämma in lite längre stretchning än vanligt sen efter att ha kört benpasset... Sen att det är morgon gör det ju inte bättre. Men är ändå laddad. Det är ju sista träningspasset på 2014?! ;-) So let's kick it!
 
Hoppas ni får en bra start på nyårsafton hur ni än firar det! Vi hörs senare! ♥

beautiful k-town

 
Jag och min älskade lillasyster tog en mysig vinterpromenix i Karlstad i veckan ♥
 
Godkväll vänner! Bara en natt kvar innan nyår nu. Hur galet? Sitter och skriver en massa svar på sånna "om-det-förgånga-året-frågor" som publicerar här imorgon någon gång under dagen... Puhh. Det var en hel del frågor och fasen vad det tog tid. Ska strax hoppa i sängen för att vara ordentligt utvild imorn. Tänkte börja nyårsafton med ett benpass på gymmet (tjoho bästa passet!!!) innan dagen kommer rulla på med fix, mat och partaj!
 
Godnatt på er finisar så hörs vi imorgon!

after work

 
Jag och mina fantastiska Nöjes-kollegor på partaj förra helgen ♥
Passar på att lägga upp lite bilder, som jag totalt glömt bort såklart, från helgen då jag gick ut i Karlstad med mina kollegor direkt efter jobbet. Kom iväg till Jaggan runt 01.00 och sedan rullade det på med efterfest heeeeela natten efter att krogen stängt. Rolig kväll och galet sköna människor! Hoppas på många liknande kvällar.
 
Ligger nu och slöar hemma hos Olivia efter att ha tränat rygg och mage på gymmet samt käkat. Vi käkade ute idag då båda var sugna på avokadosallad. Standard. Hehe. En lugn kväll väntar nu! 

tisdagsäggen

 
Tre smörstekta ägg med äppeljuice och kaffe till tisdagsfrukost! 
 
Goddag raringar! Näst sista dagen på 2014 och vädret är på sin topp. Har tillbringat min förmiddag utomhus och fotat en massa fina vinterbilder. Väntar på att mamma ska sluta jobbet så att vi kan träna och käka ihop, så tills dess har jag alltså passat på att leka lite med kameran. Har varit ganska flitig när det gället fotandet i december, bara varit alldeles för kass på att dela det på bloggen. Haha. Nåväl, det kommer väl så småning om! Nu ska jag hoppa i träningskläderna och möta upp moder. Sen ikväll ska det mysas med frugan! ♥

eftermiddagsjobb

 
On my way to workieeee!
 
Hallåj hallåj från jobbet. Chefen ringde mig förut runt 12-tiden och frågade om jag kunde hoppa in extra på ett kvällspass. Och visst självklart sa jag, inte dumt inte! Passade bara bra, för har ju ändå hunnit bockat av det jag hade tänkt göra idag ändå. Efter ett kalaspass på gymmet, i form av kondition och bröst, mötte jag upp min pingla för lunch hemma hos mig. Fetaostomelett såklart, vad annars? Och så fick jag håret färgat också inför nyår. Äntligen! Slutar runt 21.00 ikväll och efter det blir det soffan resten av kvällen innan sängdags....

monday workout

 
Godmorgon måndag och ny vecka! Nu kör vi järnet de sista dagarna i 2014 innan vi välkomnar ett nytt år. Hur sjukt att det är första januari, 2015, på torsdag? Det är galet... Sitter nu hemma och dricker kaffe efter att precis ha slängt i mig lite frukost och ska strax röra mig ner mot gymmet för en morgonpass med Ollis. Har grym träningsvärk i benen sen igår (och även armarna för den delen) så idag blir det mycket kondition!
 
Ha en kanonstart på veckan hörrni så hörs vi lite senare! ♥

christmas week

 
LITE SNAPS FRÅN MIN FANTASTISKA JULVECKA ♥♥
 
Okej okej, nu äntligen är jag tillbaka igen efter en alldeles MAGISK och FANTASTISK julvecka! Hoppas ni också har haft sådär kalasbra, precis så som det ska vara under dessa jultider. Det är ju något alldels särskilt de dagarna. Har tagit vara på tiden till tusen och verkligen NJUTIT. Umgåtts med min kära goa familj, hängt med kalasvänner, käkat alldeles för mycket gott - julmat och choklad såklart - jobbat och festat på Verket med mina superkollegor, varit i både Karlstad och Torsby, tränat grymma pass på gymmet (idag dubbelt, söndag i all sin ära haha) och snosat på min kille. Nu taggar vi inför nyårsveckan... Kram på er så länge!
 
Förvänta er massor av uppdatering och bilder under veckan. :)

christmas breakfast

 
Julaftonsfrukost - hemmakokt tomtegröt, julkaffe, skinka, ägg och vörtbröd ♥
 
Godmorgon! Har precis vaknat upp och flyttat mig från sängen till soffan. Hehe. Ska strax börja juldagen med en lugn frukoststund med familjen, innan jag och lillasyster fixar oss och tar bilen upp till byn. Kommer vara där under dagen för att fira med andra familjen och gosa med min kille, innan jag bilen till Karlstad tillbaka. För sen vankas det nämligen jobb på Verket hela kvällen och natten. Det ska bli sjukt roligt och jag tror det kommer bli galet mycket folk. Juldagen är ju en "hemvändardag". Så kom dit och fira med oss, det blir magiskt!
 
God fortsättning på er också kära vänner ♥

merry x-mas

 
MERRY X-MAS EVERYONE ♥♥♥
 
Åhhh hoppas ni alla haft en helt fantastisk julafton! Har själv haft en magisk dag här nere i Karlstad med min fina familj. Efter löprundan imorse blev det en såndär kalasmysig julfrukost i flera timmar, (!) innan dagen rullade på med sällskapsspel, promenad, fotografering, hår- och sminkfix, kalle anka, julklappsöppning, mer tv, kaffedrickande, mys och just nu sitter vi i soffan och degar framför "a million ways to die in the west". Sjuk film, haha. Nu återstår endast midnattsmässan i kyrkan ikväll innan sängen väntar.... ♥
 
Imorgon åker vi tillbaka till Torsby för julfirande med familjen på mammas sida!

julaftonslöpning

 
En kylig joggingrunda på julaftonsmorgon, 08.35 ♥
 
Godmorgon på er era nissar och en riktigt GOD JUL! Här har vi inte börjat morgonen med sovmorgon inte. Ställde klockan på 08, hällde i mig kaffe och snörade skorna för att dra ut på en kylig morgonrunda. Sprang runt Hellhagen, Haga och mot Centrum - landade på runt 5 km vilket var precis lagom. Avslutade med trappintervaller med Sussan (fabrors sambo) och lite kroppstyrka inomhus. Perfekt start på en fantastisk julafton!
 
Nu ska en god julfrukost avnjutas tillsammans med familjen. Gröt, ägg och skinka!

uppesittarkväll

 
Uppesittarkväll tillsammans med min kalasgoa familj ♥

Och såååååå var det alldeles strax julafton. Klockan är runt 23.30 och vi håller på att avrunda kvällen efter en fantastisk uppesittarkväll. Har käkat massa gott (ost, kex, godis och chips) och smuttat på vin och glögg. Bytte dock snabbt ut vinet mot kolsyrat vatten, men det var ju värt att prova i alla fall. Haha. Inte riktigt vuxen än.... Sedan har vi bland annat spelat MED ANDRA ORD och garvat så att jag fått magknip. Så jäkla roligt. Grym kväll! Nu ska vi strax sova här, för imorn ska vi upp och börja julafton med en joggingrunda. Heja!

tjugotredje december

 
Tidig vintermorgon hemma i byn innan gymträning och bilåkning till Karlstad!
 
Jahaja, då var jag tillbaka i stan igen efter ett par dagar med min kille hemma i byn. Efter att ha bockat av morgonens benpass på gymmet, gjorde vi oss i ordning för att dra hit till stan för att handla in de sista julklapparna (samt lite smågrejer inför jobb på juldagen, såååå taggad!), mysa och käka gott. Sen pussade jag honom hejdå och nu är jag alltså kvar här för att fira jul tillsammans med min familj på pappas sida. Härligt. Med mamma och gänget firar jag jul på juldagen. Nu ska vi förbereda lite saker inför uppsittarkvällen! ♥♥

monday workout

 
Kondition- och magpass på morgonen och ett bröst- och tricepspass på kvällen!
 
Godmorgon vänner, dan före dopparedan! Hur sjukt är det inte att det är julafton imorgon? Har inte haft så speciella julkänslor senaste veckan med tanke på vädret, men igår vände det minsann. Kalasväder med snö, minusgrader och strålande sol. Fantastiskt fint! Så mellan gårdagens dubbelpass (heja träningsmåndagar), drog vi ut och njöt i solen. Nu är julen mer än välkommen. Ska bli såååå mysigt. Nu ska tisdagen börjas med ännu ett morgonpass, benpass med Olli, sen drar vi till Karlstad...
 
Hoppas ni får en mysig dan-före-dan!

awesome weekend

 
 
Well well...... Okej jag erkänner, jag är värdelös på bloggandet för tillfället. Alltså mina dagar bara springer iväg, speciellt helgerna i Karlstad. Alltså denna helg.... SÅ SJUKT JÄKLA GRYM!!!!! Sista julbordet bockades ju av i fredags på Nöjes och efteråt drog vi ut alla kollegorna på party på Jaguar! Dock var vi bara där en stund innan det stängde, så resten av natten efterfestade vi. Vilket gäng, så kul! (Bilder kommer)
 
Sen när jag vaknade på lördag runt lunchtid var jag såklart helt död (hehe) men följde ändå med familjen på lördagsbrunch på Scandic. Kan man inte missa! Storebror med tjej har även varit hos oss i helgen nu innan jul också, mysigt! Fikade sedan med M och L och taggade inför kvällen och mitt första pass som VIP:värdinna på Verket. Alltså, hur roligt var det inte då?! Var asnervös innan men det gick kalasbra. Så på juldagen kommer jag att få köra igen. Tagga tagga! Nu ska jag varva ner och dra hem någon dag till byn. ♥
 
Trevlig söndag på er, har massor av bilder från helgen som kommer dyka upp inom kort. :)

soluppgång

 
Kylig och fin vintermorgon i soluppgången här om dagen ♥
 
Godmorgon kära vänner. Sov som en stock inatt (äntligen efter att jag, den senaste veckan, haft en jäkla massa mardrömmar....). Var helt slut igår efter jobbet - precis som alla andra kvällar. Haha. Känns lite sorgligt att det är sista julbordssittningen ikväll. Har liksom börjat komma in i detta nu, så är det snart slut?! Åhh. Kommer i alla fall sen ikväll efter jobbet, fira sista kvällen genom att gå ut och partaja med mina kollegor. Kommer nog bli riktigt kul! Och imorgon gör jag mitt första arbetspass på Verket i VIP:en. Grymt!!!
 
Nu ska jag duscha och sen dra ut på stan och möta upp en av mina systrar!

time to work

 
Hallåååå från Karlstad! Japp, nu är jag tillbaka i stan igen för ännu en jobbhelg. Ska dock hinna med en massa andra roliga saker också, så jag tror det blir en riktig sådan toppenhelg! Åkte hit med tåget strax efter två, efter att ha varit på gymmet med min Ollis och kört ben och mage, käkat omelett med mamsen och packat resväskan. JÄKLAR vad grejer jag alltid har med mig. Förstår inte.... Haha. Nu ska jag koka mig kaffe och slänga i mig något i magen, innan jag drar till Nöjes för den näst sista julbortssittningen. Succé! ♥

wednesday morning

 
Alltså aaaaaj, gårdagens dubbelpass på gymmet gav mig sinnesjuk träningsvärk - men då har man minsann överraskat kroppen! Benen värker så fick i stort sett rulla ur Olivias säng imorse.... Haha. Och döda som F A N var vi när klockan ringde halv 8. Men upp och hoppa, en heldag i Karlstaden väntar! Shoppa, fika, snacka med chefen, käka på nya taccobaren och bara njuta av vintersolen. Jepp, fantastiskt väder idag. Sen ikväll väntar ett kvällspass på gymmet innan det blir finalmys framför PH!!
 
Ha en grym dag kära ni!

oopaa legday

 
Alltsååååå vilket hemskt snöoväder det varit idag, vart kom det ifrån liksom?! Efter att ha promenerat till gymmet förut såg jag minst sagt ut som en snögubbe. Blöt var jag också. Humöret åkte dock upp efter att ha kört ett grymt benpass, kändes sådär kalasbra! Käkade sedan lunch med mamma på jobbet innan jag drog hem och duschade KOKHETT. Haha. Nu slöar jag bara hemma med lillasyster. Spelar piano, sjunger i stämmor och äter apelsin. Sen ikväll vid åtta väntar dagens andra pass med Olivia innan vi åker till henne och myser ♥
 
Imorn väntar julhandling i Karlstad med mina pinglor, samt möte angående jobb!

bridge

 
Ingen dum måndag ändå alltså! Efter att ha startat veckan grymt på gymmet med Olivia, där ett konditions- och överkroppspass bockades av, drog jag hem och lunchade med mami. Sedan pysslade vi bara hemma hela dagen. Tvättade, packade upp väskan från helgen, städade mitt rum, bäddade nytt i sängen och såg på film med syster. Sen mot kvällen tog jag en promenad och mötte upp Olivia efter att hon jobbat, och drog hem till mig för att bara mysa, baka morotsbröd och se på Paradise Hotel. 
 
Nu har vi precis vaknat till liv här hemma (tisdag), käkat frukost och hoppat i träningkläderna. Nu väntar en morgonpromenad ute i kylan (yes, det snöar!!!) till gymmet för att där köra ben ♥♥

monday baby

 
Godmorning mondayyyyyyy! Ehh, imorse när mamma kom in till mitt rum för att kolla om jag var vaken, pratade jag tydligen med henne i sömnen. Har drömt sjukt skumma saker inatt, verkligen allt möjligt, så är inte förvånad. När mamma hade frågat om jag var vaken, hade jag bland annat svarat: "mmmm det är den andra tjejen som tar sömn, jag får inte ta sömn". Haha?! Är nu i alla fall vaken och har precis käkat frukost. En morgonpromenad mot gymmet ska nu göras och där ska jag möta upp Ollis för veckans första träningspass ♥

bye charlestown

 
Hej vänner ♥ Alltså åh, är såååå förstörd på söndagar. Helt utslagen, haha. Efter en vecka med först tuffa träningsdagar och sedan jobbdagar på det under helgen, så är den där vilosöndagen verkligen i behov. Orkar inte ta värst många steg. Sovit middag, i bilen hem från Karlstad och så en lång sovmorgon på det. Blir nog en tidig kväll också för att verkligen ladda batterierna, för imorn taggar vi ny vecka och tar nya tag. Heja heja! 
 
Hade förresten en mycket trevlig kväll igår med kollegorna. Efter att ha jobbat sista passet för denna helg, drog vi ut ett stort gäng på VERKET. Himla trevligt och nästa lördag blir det personalfest!

saturday brunch

 
Brunch på Scandic City i Karlstad ♥
 
Woohoooo en magisk brunch på scandic var inte fy skam vill jag lova. Jäklar, fanns så mycket gott. Var så jäkla mätt att efterätten tyvärr fick stå kvar. Haha. På mina tallrikar hamnade bland annat amerikanska pannkakor med bär och kokos, smoothie, frukter, ägg, bacon, sallad, pulledpork, kaffe och lite annat. ♥ Nu ska jag fortsätta njuta hemma i soffan av min gottedag och käka choklad, innan jobbet kallar.... Ha en toppenlördag!

luciamorgon

 
Dags att springa runt i denna gigantiska mössa snart!
 
Godmorgon vänner. Jag befinner mig alltså i Karlstad för jobb hela helgen, vilket är anledningen till att jag varken har tid eller lust till att blogga. Är helt slut om dagarna i och med de sena kvällarna. Haha. Igår kom min gosse ner till stan i alla fall för lite julshopping på stan, mat och kaffe. Och så gos såklart! Sedan jobbade jag från 17.00 och ändå in till natten. Så jäkla skönt att bara dyka i sängen när man kommer hem. ♥
 
Nu å andra sidan har vi kommit upp någorlunda i tid för att alldeles strax dra på LUCIA-BRUNCH på scandic city. Åh vad gott, för jag håller på att dö av hunger på mornarna då käk inte hinns med på jobbkvällarna.... Sedan taggar vi inför sista jobbpasset denna helg. Heja heja!

träningsmorgon

 
 
Old pics 
 
Hola amigos! Puhh, hektiska torsdagsmorgon. Gick upp halv nio, slängde i mig havregrynsgröt och hoppade i träningskläderna. Tog sedan en skön morgonpromenad på en halvtimma till gymmet, för att där fortsätta och köra ett ben- och magpass. Snacka om att svetten RANN. Men ååh, vad grymt skönt pass det blev. Gick sedan samma promenad hem och tog en varm dusch. Och nu håller jag på att packa min väska inför ännu en jobbhelg i Karlstad. Är lika taggad varje torsdag, det är ju så jäkla kul och jag stortrivs! 
 
Ska nu göra mig klar och sedan käka en omelett innan jag drar. Ha en toppendag ♥

december days

 
Lite blandat utav det senaste i mobil/instagramform ♥
 
Jahapp, swishhhhh så var onsdagen förbi. Har dock haft en riktigt grym dag. Började morgonen med att möta upp min efterlängtade Olivia på gymmet för att träna tillsammans - finallyyyyy efter att våra jobb krockat med varandra alldeles för många veckor... Så mysigt att äntligen ses! Efter att ha promenerat och bockat av ett bröst- och biceps drog jag på lunch med två fina flickor för att catcha upp lite. Behövligt! Sen hämtade jag upp Olivia igen och nu sitter vi hemma hos mig och bara chillar och snackar. Gulddag helt enkelt. 

vinterjacka

 
Hoppade i tjocka vinterjackan idag ♥
 
Wooaaaah, äntligen är jag i min ljuvliga säng. Haha. Dagen har gått i ett och jag är bokstavligen helt slut. Jobb, julbord med kollegorna, fix med håret (ser ni så långt det är? hihi), ett överkroppspass på gymmet, handling med morsan, bilåkande, diskande, matlagning och soffläge. Ja, i stort sett så har min dag sett ut. Och lite andra småsaker på det också som snott min energi.... Totalt. Och gett mig huvudvärk. Så nu checkar jag ut från denna tisdag och avslutar kvällen med PH!

nionde december

 
En pepparkaksmugcake från förra december, måste göras snarast!
 
Godmorgon med träningsvärken från h-vetet. Fick i princip rulla mig ut ur sängen nyss för att ta mig därifrån. Antar att gårdagens rumppass gjorde susen, idag bokstavligen skriker röven av smärta. Haha. Kommer dock röra mig en del idag i form av både promenad, jobb och träning, så förhoppningsvis försvinner smärtan lite i alla fall. Rörelse är ju alltid bättre. Kommer nu börja dagen med stekt ägg och kaffe och sedan sticka till jobbet och köra några timmar, innan jullunch väntar med kollegorna. Åh så mysigt! Sedan ska frissan Carle hjälpa mig med håret och ikväll blir det som sagt en vintrig promenad och ett gympass för överkroppen! 
 
Ha en fin tisdag kära vänner, kanonväder ute idag!

healthy saffron bun

 
Gjorde Emmas hälsosamma lussekatter med mandel- och dadelgömma förra veckan, så goda! 
 
Receptet kommer från Emma Barremyr's blogg - delar det här också! Baka, ät och njuuuuuut ♥

Ingredienser:

 • 2 ägg
 • 2 äggvitor
 • 1 dl kokossocker
 • 1 dl kvarg
 • 0,5 gram saffran
 • 1/2 dl kokosmjöl
 • 1/2 dl havremjöl
 • 1/2 dl pofiber
 • 2 msk fiberhusk
 • 2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ägg, äggvita, kvarg och kokossocker. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke och rör sedan ner det i den blöta smeten. Ställ i ”degen” i kylen en stund medan du gör fyllningen. Ta sedan ut degen och dela den i tio lika stora delar och rulla dem till små korvar (degen blir lite kladdig, men fuktar du händerna med vatten funkar det fint). Platta till och lägg på lite fyllning, rulla ihop till en bulle och lägg i formar. Pensla med ägg och strö över lite hackad mandel eller kokoschips. Grädda i ca 15-20 minuter.

Fyllning:

 • 12 dadlar (färska eller blötlagda torkade)
 • 1 dl mandel
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 tsk kanel
 • 2 msk vatten

Mixa alla ingredienser till en kladdig massa.


in the sunlight

 
Skulle lika gärna kunna vara bilder från en kylig oktoberdag, men icke... Ge oss snö!!!!
 
Bilderna ovan är från min och Ellys fototur förra veckan. Var en sådan jäkla fin dag detdär, solsken och krispig luft. Så nu är det bannemig bara snön som fattas för att julstämningen ska vara komplett. Vädret har varit lika strålande idag (fantastisk start på veckan!), så har faktiskt varit ute och fotat idag med. Körde en runda imorse efter frukost, innan jag hoppade i träningskläderna och tog en kylig promenad till gymmet. Väl där körde jag ett rumpass och nu ska här käkas mat tillsammans med lillasyster. Heja måndagar! ♥

veckans julbak

 
Hälsosamma saffranssnäckor, chokladkola, pepparkaksknäck, fudge och raw-bite bollar!
 
Jahapp, här är alltså veckans sammanfattning av mitt och lillasysters julbak hemma i köket. Jäklar vad vi stökat. Haha. Och nu idag, andra advent till ära, har Hanna sett till att baka ÄNNU mer.... Bland annat chokladpraliner, vanliga knäck och såklart - lussekatter. Men i vilket fall, efter att ha slöat med min snos ett par timmar under eftermiddagen, tog jag mig iväg till gymmet en timma för att bocka av ett gött konditionspass. Var så skönt, även om jag var som en zoombie innan. Drog sedan hem och fick fisksoppa med saffran till middag, samt kaffe och nybakad saffransbulle. Perfekt avslut på denna söndag och denna helg! 
 
Godnatt vänner, imorgon taggar vi ny vecka! ♥

hårolja

 
AMANDA CARLE, HUR STOLT BLIR DU ÖVER MIG?!??!? (lite internt till min frisör hihi)
 
Haha, plånboken sved till lite där men ääähhh.... Hellre några hundringar mindre och ett friskt hår på det, så som jag håller på med det. Föning hit, plattning och lockning dit. Sen så har jag ju frissigt hår as hell på det också, så att inte göra något alls med det efter att jag duschat är alltså inget alternativ. Kommer. Inte. På. Frågan. Så då slog jag nu på stort och köpte både shampoo, balsam och påfyllning av favoritoljan från LANZA - healing oil. Testade allt idag och ja, än så länge är jag inte missnöjd.... To be continued! ♥

beauty town

 
Några mobilknäpp från gårdagens morgonpromenix i solstaden ♥

Och så var det söndag igen och andra advent på det! Dessvärre lyser snön med sin frånvaro, så några julkänslor får man knappast av att titta ut. Därför har vi släckt ner allt här hemma och tänt en massa levande ljus samt julslingor för att skapa lite mysstämning - och så julmusik i bakgrunden förstås. Haha. Är i varje fall hemma i byn igen efter en mycket fin helg i Karlstad. Har haft fantastiska jobbdagar på julborden på Nöjes, och ser fram emot de kommande helgerna också. Nu ska jag och Hanna göra oss en omelett till lunch!

from friday breakie

 
Fredagsfrukosten blev en annorlunda sådan, nybakat färskt bröd och kaffe!
 
Godmorgon lördag. Idag tog jag en välbehövlig sovmorgon ända till halv tolv. Var helt slut igår efter att jag stämplade ut från jobbet runt 00.00. Slocknade direkt jag lade mig, haha. Jäklar vilken rusch det var, heeeeelt galet. Och idag blir det nog ännu värre. Men det ska nog gå bra. Trivs riktigt bra med mina arbetskollegor i varje fall! Nu ska jag steka ägg och sedan börja dagen med en lång morgonpromenad i solen. Ska köpa kaffe på vägen (bläh slut hemma!), handla lite samt köpa lunch innan jag börjar jobba sista passet för denna helg. ♥

sushi

 
Sushi med familjen som lunchpaus i julhandlingen ♥
 
Underbart med fredag, det betyder goooooodis för min del. Hehe. Så jag och min fina lillasyster Ellen drog och köpte oss en varsin godispåse på "hemmakväll" nyss. Lakrits, choklad och massa surt för min del. Vilodag och godisdag - perfekt uppladdning inför en lång jobbkväll det! ;-) Har förövrigt under förmiddagen bara strosat runt på stan med familjen. Kikat i affärer, kollat på nya brillor (slarvar lite med att använda det, har ju dålig syn egentligen....) och käkat sushi då förstås. Nu ska jag bara vila någon timma innan jobbet...

in charlestown

 
Morgon från sängen.... Har precis vaknat upp i Karlstad och jag ligger nog kvar här i sängen ett tag till... Så jäkla stel och trött från gårdagen + att jag har träningsvärk lite överallt från senaste veckans träningsdagar. Tur att vilodag från gymmet står på schemat idag. Behöver återhämta mig lite ♥
 
Drog ner till Karlstad igår eftermiddag för ännu en jobbhelg på Nöjesfabriken. Kör tors-lör varje vecka och hitills har det varit riktigt roligt! Nu ska jag försöka piggna till lite, sen dra ner på stan och möta upp mamma och bonusfarsan som jagar julklappar här i stan idag, innan jag börjar jobba runt 17.00 igen. Trevlig fredag på er!

insnöad på ägg

 
Japp, nu har jag gått och snöat in mig på något igen... denna gång på frukosten. Börjar de flesta morgnarna med stekt ägg (ett eller två) som ska vara överdrivet saltade + en skål keso med bär. Perfekt energi och såååå gott. Har verkligen snöat in mig på stekt ägg denna höst. Minns att jag förra hösten JÄMT OCH STÄNDIGT gjorde havregrynsgröt med alla möjliga slags toppingar... Usch, nej icke mer alltså.... 
 
Hoppas ni får en bra torsdag, själv ska jag kicka igång dagen på gymmet! Tjohej ♥

all b&w

 
Några svartvita av alla bilder från min och Elly's lilla fotosession ♥
 
Godkväll finisar! Sitter nu i soffan och pustar ut lite framför "she's got the look" efter en lång dag. Efter ett lyckat morgonpass på gymmet stannade jag kvar på badhuset ett tag och drack ett par koppar kaffe med kollegorna. Alltid trevligt att småbabbla lite. Stack sedan hem och gjorde mig i ordning för att möta upp goa Elly vid stationen. Då drog vi direkt och fotade någon timma i den kyliga vintersolen - vid vattnet och hembyggsgården. Såååå fin dag verkligen! Fantastiskt med soliga vinterdagar. Bjuckar på fler bilder under helgen. Sedan lagade vi köttfärslimpa ihop och bakade julgodis..... Åhhh. Mysonsdag verkligen!

dark hair

 
Färgade mig mörk förra veckan + att nu har jag lååååångt hår!
 
Godmorgon onsdag! Var så jäkla trött igår att jag, efter ett rygg- och armpass på gymmet, bara slängde mig i sängen och slappade resten av kvällen. Såg på Vampire Diaries, slumrade till, såg ett par avsnitt till och slöt sedan ögonen. Skönt med en tidig kväll, som i sin tur resulterar i en tidig morgon. Halv nio vaknade kroppen och nu dricker jag morgonkaffe med mamma. Nu väntar en kall morgonpromenad innan ett konditionspass på gymmet ska bockas av. Sedan ska jag möta upp Elly efter lunch. Mysigt! ♥

favoritbollarna

 
Är man ledig så bakar man! Har kommit in i något stå-i-köket-och-pyssla-flow nu när jag är ledig. Älskar det! Har dessa dagar bakat både nyttigt och onyttigt julgodis, och har passat på att laga mat lagomt tills att mamma och syster kommit hem från jobb och skola. Det är så jag spenderar jag min ensamtid - på gymmet och i köket. Haha.  Men det visste ni kanske redan.... :-) Här kommer i alla fall dagens recept på energibollarna jag slängde ihop efter frukost. Energibollar av alla dess slag får man ju aldrig nog av..... ♥
 
Ca 12 st små energibollar med chokladsmak:
1 dl hackade cashewnötter (eller annan nöt, men föredrar cashew)
1 dl torkad frukt (hade 50/50 aprikos och dadlar)
1 msk honung
1 msk kakao
2 tsk kokosolja
Skvätt i lite vatten om så behövs
Kokos att rulla bollarna i 
 
Hacka nötter och mixa till mjöl och mixa även frukten till en gegga (stavmixer funkar prima). Blanda ihop med övriga ingredienser och forma smeten till små bollar. Rulla i kokos och förvara i kylen.

detox yogitea

 
Godmorgon från mig och kissemissen! Vi sitter vid köksbordet och käkar stekt ägg (japp, han med såklart, om det är något han är galen i är det ägg... konstig katt), dricker DETOX YOGITEA (örtte som ska driva ut gifter vi dagligen får i oss via mat, köpte igår på hälsokostbutiken, kan ju vara kul att testa) och bläddrar runt lite på datorn. Ska ta och koka lite kaffe nu och försöka piggna till, innan jag drar iväg på ett morgonpass på gymmet. Styrka för ryggen väntar! Sedan ska jag rigga köttfärsbiffar till lunch och även träffa fina Becca. ♥
 
Önskar er en fin tisdag!

monday darlings

 
Jäklar, idag har jag minsann varit effektiv! På en måndag dessutom. Hehe. Efter frukost bockade jag av några sysslor här hemma ett par timmar innan jag mötte upp farsgubben på byn för att käka lunch på FIKA. Därefter rullade eftermiddagen bara på. Tog en långpromenad på en timma, lämnade tillbaka ett paket, handlade bak-ingredienser, gick hem och bakade lussekatter (i hälsoform, mums), gjorde middag till familjen, lärde mig nya zumbadanser, besökte favorittjejerna i gympahallen, tjötade lite med Vendela och drog sedan till gymmet och körde ett svettigt benpass....
 
Hallelujah, nu väntar soffan med lillsyrran. ♥

pepparkaksscones


 
Inte jättebra bilder men här har vi gårdagens bak i form av pepparkaksscones!
 
Nu i juletider är det ju extra gott med en skinksmörgås på morgonen, tycker jag. Eller till risgröten. Det är ju nästan ett måste. För att dra ner på det vita mjöl-intaget brukar vi baka mycket eget bröd här hemma. Både enkla sconesformer och bröd av andra slag. Ovan är ett simpelt recept som slängs ihop på ett par minuter. Testa och njut med julskinka och senap! Eller bara som en vanlig ostfralla...
 
Ca 6-7 st pepparkaksscones: (OBS! Måtten är på ett ungefär)
1 mosad banan
1/2-2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kvarg
1 äggvita
1 krm kanel
1 krm pepparkakskrydda
1 nypa bakpulver (haha detta glömde jag dock igår.... sconesen blev ganska platta)
 
Blanda ihop och klicka ut på plåt klädd i bakplåtspapper. In i ugnen på 225 grader i ca 15 min!

första december

 
OMG FÖRSTA DECEMBER?! NÄR HÄNDE DET? Tycker det var augusti alldeles nyss och man sprang runt i shorts och tunna tröjor. Den här hösten har verkligen gått i ett. November liksom slungades iväg. Igår, för att fira första advent, hade jag söndagsmys hemma med mina favoriter. Vi kokade julgröt för första gången i år, gjorde pepparkaksscones och dukade upp skinka, senap och andra tillbehör. Så himla mysigt!
 
Nu ska jag börja min morgon här hemma med att betala två fakturor, sedan ta en promenad, handla och kanske träna - om jag inte gör det efter lunch istället. Vi får se hur dagen blir helt enkelt. ♥

RSS 2.0